Fremgangsmåde
Ælt kødet godt med sal tog peber.
Riv løget fint.
Tilsæt rasp, fløde og revet løg og ælt det rigtig godt igennem, tilsæt undervejs en mild bouillon, bliv ved med at ælte og hæld kun lidt i ad gangen, når du mener farsen er tilpas, så sæt den på køl ca. 30 min. Tag den ud og ælt igen, mærk om der skal tilføres lidt mere bouillon.
Skær kålen over i fire dele, tag bladene fra hinanden og kom dem i gryden med vand, lad dem koge under låg til de er næsten møre.
Kom skiftevis et lag kål og et lag kød i en smurt buddingeform, start og slut med et lag kål.
Tilsæt lidt af vandet fra kålen og læg låget på og kog den i ca. 50 min.
Skræl og kog kartofler.
Sovsen laves ved at komme 3 spiseskefulde hvedemel i en gryde og rør det ud i kold mælk, kog langsomt mælk og mel op og tilsæt kogevand fra hvidkål og kartofler og evt mere mælk. Bliv ved med at tilsætte kogevand indtil sovsen har den ønskede tykkelse. Lad det småkoge et minut og smag til med salt.
|