Fremgangsmåde
Smelt margarinen i en gryde, bland derefter mælken i.
Kom 2.5 dl af mælken i en skål, og smuldr gæren i. Rør rundt til gæren er opløst.
Kom 1 af æggene i sammen med 3 spsk. sukker, kardemomme og salt, og rør rundt.
Kom melet i lidt af gangen, og ælt grundigt. Dejen skal være blød og smidig.
Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hvile i 30 minutter.
Imens dejen hviler laves cremen.
Kom 1 æg 1.5 dl. mælk, 1 spsk sukker, vanillesukker og Maizena majsstivelsen i en gryde.
Tænd for varmen og rør godt rundt hele tiden.
Varm op indtil det når kogepunktet, må ikke koge.
Tag gryden af varmen, og rør rundt af og til mens cremen afkøles.
Rul derefter dejen ud i en firkant, og del den i 12 lige store firkanter.
Kom en tsk. creme på hvert stykke, og fold hjørnerne ind på midten.
Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir. Samlingen på bollerne skal være nedad.
Lad bollerne hvile i 30 minutter.
Pensl bollerne med et sammen pisket æg, og stil dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 10-12 minutter.
Når bollerne er færdigbagte lægges et halvt stykke pålægschokolade på hver som pynt.
|