Log på
Brugernavn
Kodeord
 
Glemt kode?

Chokoladekrans med marcipan

Kategori: Kage

Stk.
Ingen bedømmelser endnu
Indsendt af hellfishdk

Ingredienser

300 gram smør
40 gram sukker
2 tsk vanillesukker
2.25 dl kærnemælk
50 gram gær
625 gram mel
200 gram marcipan
50 gram sukker
200 gram smør
200 gram chokolade
1 stk Æg
10 spsk hakkede mandler

Fremgangsmåde

Dej:

Lun kærnemælken, og opløs gæren heri, tilsæt 300g smør, 40g sukker og vanillesukker og rør rundt. Tilsæt til sidst mel, og ælt dejen glat.
Lad den hæve lunt i 20 minutter.

Fyld:
Ælt 50g sukker og marcipanen sammen, tilsæt 200g smør, og ælt sammen til en blød masse.

Del dejen i 2 og rul dem ud i firkanter i ca 3 mm tykkelse.
Fordel marcipanmassen jævnt over stykkerne, og drys den grofthakkede chokolade henover.
Rul dejen sammen som en roulade.
Træk forsigtigt i dejen, og form den som en krans.
Læg kransen på en bageplade med bagepapir.
Klip med en saks, halvvejs gennem dejen, ca 5-6 snit i hver krans, og vip snittene skiftevis til den ene og den anden side.
Lad dejen efterhæve i 45 minutter.
Pensl med æg, og pynt med hakkede mandler.

Bages i ca 15 minutter ved 220 grader.

Bedøm denne opskrift

Du skal være logget ind for at kunne bedømme opskrifter.

Log venligst på i menuen til venstre, eller klik her for at oprette dig som bruger.

Funktioner

Del på Facebook
 

 

Kommentarer

Der er endnu ikke nogen kommentarer til denne opskrift
 

Skriv kommentar