Log på
Brugernavn
Kodeord
 
Glemt kode?

Boller i karry

Kategori: Hovedret

Personer
Ingen bedømmelser endnu
Indsendt af hellfishdk

Ingredienser

500 gram hakket svinekød (max 12% fedt)
1.5 tsk salt
1 stk løg
1 tsk karry
1 stk Æg
1.5 tsk peber
1 dl mælk
2 spsk hvedemel
1 spsk havregryn
5 dl grøntsagsbouillon
25 gram smør
2 tsk karry
1 dl revet æble
1 dl løg
0.5 liter hvid mælkesovs
1 tsk salt
1 tsk peber

Fremgangsmåde

Kødboller:

Riv løget fint, og bland med kød og salt. Kom løg, karry og epeber i. Rør mælken i og derefter mel og havregryn. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Bring bouillonen i kog. Form imens farsen med en spiseske til ca. 20 kødboller. Kog halvdelen af kødbollerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag dem op og hold dem varme. Kog resten af kødbollerne.

Sauce:
Smelt smørret i en gryde under kraftig varme, uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits heri æbler og løg i ca. ½ min. Tilsæt mælkesaucen og bring saucen i kog. Kog saucen ved svag varme i 2 min.

Kom herefter kødbollerne i sovsen, og lad dem blive varme.

Serveringstips

Serveres med løse ris og dampede grøntsager, evt. blomkål eller broccoli

Man kan i stedet for hjemmelavede kødboller, købe store, frosne kødboller der tøes op og varmes i grøntsagsbouillon.

Bedøm denne opskrift

Du skal være logget ind for at kunne bedømme opskrifter.

Log venligst på i menuen til venstre, eller klik her for at oprette dig som bruger.

Funktioner

Del på Facebook
 

 

Kommentarer

Der er endnu ikke nogen kommentarer til denne opskrift
 

Skriv kommentar