Boller i karry |
Kategori: Hovedret |
|
Ingen bedømmelser endnu |
|
Ingredienser
500 gram hakket svinekød (max 12% fedt) 1.5 tsk salt 1 stk løg 1 tsk karry 1 stk Æg 1.5 tsk peber 1 dl mælk 2 spsk hvedemel 1 spsk havregryn 5 dl grøntsagsbouillon 25 gram smør 2 tsk karry 1 dl revet æble 1 dl løg 0.5 liter hvid mælkesovs 1 tsk salt 1 tsk peber
|
Fremgangsmåde
Kødboller:
Riv løget fint, og bland med kød og salt. Kom løg, karry og epeber i. Rør mælken i og derefter mel og havregryn. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Bring bouillonen i kog. Form imens farsen med en spiseske til ca. 20 kødboller. Kog halvdelen af kødbollerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag dem op og hold dem varme. Kog resten af kødbollerne.
Sauce:
Smelt smørret i en gryde under kraftig varme, uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits heri æbler og løg i ca. ½ min. Tilsæt mælkesaucen og bring saucen i kog. Kog saucen ved svag varme i 2 min.
Kom herefter kødbollerne i sovsen, og lad dem blive varme.
|
Serveringstips
Serveres med løse ris og dampede grøntsager, evt. blomkål eller broccoli
Man kan i stedet for hjemmelavede kødboller, købe store, frosne kødboller der tøes op og varmes i grøntsagsbouillon. |
|
|