Log på
Brugernavn
Kodeord
 
Glemt kode?

Oksekød i fad

Kategori: Hovedret

Personer
Ingen bedømmelser endnu
Indsendt af hellfishdk

Ingredienser

1 kg kartofler
1.5 dl mælk
50 gram smør
1 tsk salt
1 tsk peber
50 gram smør
1 stk løg
600 gram hakket oksekød
1 dl ketchup
1 tsk paprika
1.5 tsk salt
2 tsk peber

Fremgangsmåde

Kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og mos kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt under piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.

Kødsauce:

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde. Svits det hakkede løg og kød i smørret og tilsæt ketchup, paprika, salt og peber. Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til. Hæld saucen i et smurt ovnfast fad og læg kartoffelmosen over som et låg. Bag retten i ovnen i ca 25 minutter ved 200 grader.

Serveringstips

Kan serveres med friskblandet salat og flutes.

Bedøm denne opskrift

Du skal være logget ind for at kunne bedømme opskrifter.

Log venligst på i menuen til venstre, eller klik her for at oprette dig som bruger.

Funktioner

Del på Facebook
 

 

Kommentarer

Der er endnu ikke nogen kommentarer til denne opskrift
 

Skriv kommentar