Log på
Brugernavn
Kodeord
 
Glemt kode?

hvidkålsbyttel (hvidkålsbudding)

Kategori: Hovedret

Personer
Ingen bedømmelser endnu
Indsendt af hellfishdk

Ingredienser

800 gram hakkelt kalv og flæsk
3 tsk salt
2 tsk peber
1 dl rasp
1 dl bouillon
1 dl fløde
80 gram løg
1 stk hvidkål

Fremgangsmåde

Ælt kødet godt med sal tog peber.
Riv løget fint.
Tilsæt rasp, fløde og revet løg og ælt det rigtig godt igennem, tilsæt undervejs en mild bouillon, bliv ved med at ælte og hæld kun lidt i ad gangen, når du mener farsen er tilpas, så sæt den på køl ca. 30 min. Tag den ud og ælt igen, mærk om der skal tilføres lidt mere bouillon.
Skær kålen over i fire dele, tag bladene fra hinanden og kom dem i gryden med vand, lad dem koge under låg til de er næsten møre.
Kom skiftevis et lag kål og et lag kød i en smurt buddingeform, start og slut med et lag kål.
Tilsæt lidt af vandet fra kålen og læg låget på og kog den i ca. 50 min.

Skræl og kog kartofler.

Sovsen laves ved at komme 3 spiseskefulde hvedemel i en gryde og rør det ud i kold mælk, kog langsomt mælk og mel op og tilsæt kogevand fra hvidkål og kartofler og evt mere mælk. Bliv ved med at tilsætte kogevand indtil sovsen har den ønskede tykkelse. Lad det småkoge et minut og smag til med salt.

Serveringstips

Serveres med kogte grøntsagder og syltede rødbeder.

Bedøm denne opskrift

Du skal være logget ind for at kunne bedømme opskrifter.

Log venligst på i menuen til venstre, eller klik her for at oprette dig som bruger.

Funktioner

Del på Facebook
 

 

Kommentarer

Der er endnu ikke nogen kommentarer til denne opskrift
 

Skriv kommentar