Hvedeknopper |
Kategori: Brød |
|
Ingen bedømmelser endnu |
|
Ingredienser
2.5 dl vand 50 gram gær 1 tsk salt 50 gram flormelis 1 stk Æg 75 gram smør 5 gram kardemomme 600 gram hvedemel
|
Fremgangsmåde
Lun vandet, og opløs gæren heri.
Bland de øvrige ingredienser i og ælt dejen smidig.
Lad dejen hæve 20 minutter et lunt sted.
Form 20 boller af dejen, og sæt dem tæt sammen på en bageplade.
Lad bollerne hæve 45-60 minutter under et viskestykke.
Bag bollerne i 15-20 minutter ved 200 grader.
|
Serveringstips
Hvedeknopperne er velegnet til frysning.
Inden servering skæres hvedeknopperne over og ristes på en brødrister eller ca. 5 minutter i ovnen ved 225 grader. |
|
|