Fremgangsmåde
Dej:
Lun kærnemælken, og opløs gæren heri, tilsæt 300g smør, 40g sukker og vanillesukker og rør rundt. Tilsæt til sidst mel, og ælt dejen glat.
Lad den hæve lunt i 20 minutter.
Fyld:
Ælt 50g sukker og marcipanen sammen, tilsæt 200g smør, og ælt sammen til en blød masse.
Del dejen i 2 og rul dem ud i firkanter i ca 3 mm tykkelse.
Fordel marcipanmassen jævnt over stykkerne, og drys den grofthakkede chokolade henover.
Rul dejen sammen som en roulade.
Træk forsigtigt i dejen, og form den som en krans.
Læg kransen på en bageplade med bagepapir.
Klip med en saks, halvvejs gennem dejen, ca 5-6 snit i hver krans, og vip snittene skiftevis til den ene og den anden side.
Lad dejen efterhæve i 45 minutter.
Pensl med æg, og pynt med hakkede mandler.
Bages i ca 15 minutter ved 220 grader.
|